غذاهای ایرانی و خارجی

طرز تهیه و دستور پخت انواع غذاها و شیرینی های خوشمزه ایرانی و خارجی

غذاهای ایرانی و خارجی

طرز تهیه و دستور پخت انواع غذاها و شیرینی های خوشمزه ایرانی و خارجی

در این وبلاگ قصد داریم تا به شما طرز تهیه و دستور پخت انواع غذاها و شیرینی های خوشمزه ایرانی و کشورهای مختلف دنیا را آموزش دهیم.

۱۹ مطلب در اسفند ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

شیرینی کاکائویی | مواد لازم و طرزتهیه شیرینی کاکائویی خوشمزه و مجلسی

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی کاکائویی

  • کره یا ماگارین ۳۰۰ گرم
  • پودر قند ۱ پیمانه
  • نشاسته ذرت ۱ پیمانه
  • پودر کاکائو ۲ ق غذا خوری
  • آرد ۲ و ۱/۲ پیمانه
  • وانیل ۱/۴ ق چای خوری


طرز تهیه شیرینی کاکائویی مجلسی

 

مرحله اول: هم زدن کره

ابتدا کره را از قبل داخل محیط  آشپزخانه قرار داده تا نرم شود سپس داخل کاسه ریخته و به همراه پودر قند حدود ۷ دقیقه با دور تند همزن برقی بزنید تا حجیم و کرم رنگ شود.

 

مرحله دوم: افزودن آرد

وانیل را در ادامه اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر هم بزنید و بعد پودر کاکائو را مواد الک کرده با همزن با دور کند هم بزنید سپس نشاسته ذرت را افزوده و هم بزنید و در ادامه آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر جمع شود.

 

مرحله سوم: استراحت کردن خمیر شیرینی

حتما آرد را در مرحله قبل به تدریج اضافه کنید نباید به یکباره اضافه کنید زیرا با توجه به جنس متفاوت آرد ها ممکن است کمتر یا بیشتر بخواهد باید خمیر نرم و بدون ترک باشد در ادامه خمیر را داخل نایلون گذاشته و بمدت ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید.

 

مرحله چهارم: کاتر زدن شیرینی کاکائویی

خمیر شیرینی کاکائویی را بین دو نایلون باز کنید و با کاتر فشاری طرح بزنید اگر کاتر ندارید می توانید مقداری در دست برداشته و گرد کنید سپس روی سینی فر قرار دهید و بمدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا خمیر منسجم شود.

 

مرحله پنجم: پخت شیرینی کاکائویی مجلسی

فر را روشن کنید تا گرم شود سپس سینی را از یخچال مستیقم داخل فر قرار دهید و زمان را روی ۱۵ لی ۲۰ و دمای ۱۸۰ تنظیم کنید. و اجازه دهید تا شیرینی پخته شوند (برای چک کردن پخت شیرینی با کارد آن را تکان دهید اگر حرکت کرد آماده می باشد) پس از خنک شدن از روی سینی جدا کنید و به دلخواه تزئین کنید. نوش جان

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه خورش کنگر کرمانشاهی خوشمزه و مجلسی با مرغ و گوشت

 

مواد لازم برای خورشت کنگر

  • گوشت خورشتی    250 گرم
  • کنگر    250 گرم
  • سبزی    200 گرم
  • پیاز    1 عدد
  • آبغوره یا لیمو عمانی    به میزان لازم
  • روغن، نمک، فلفل و زردچوبه    به میزان لازم
     

دستور پخت خورشت کنگر با گوشت و لپه

 

1. طرز تهیه خورشت کنگر

ابتدا پیاز ها را نگینی کرده و داخل قابلمه مناسبی با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.

 

2. مرحله دوم پخت خورش کنگر

حالا گوشت را به همراه فلفل و زردچوبه تفت می دهیم تا زمانیکه رنگ گوشت تغییر کند سپس آب جوشیده به آن افزوده اجازه می دهیم تا پخت گوشت کامل شود.

 

3. مرحله سوم پخت خورشت کنگر

داخل تابه مناسبی سبزی را به همراه روغن سرخ می کنیم مثل (سبزی قورمه) در آخر کمی کنگر را هم سرخ می کنیم و به گوشت اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورشت یک ساعت دیگر بپزد و به روغن بیوفتد.

 

4. مرحله چهارم طرز تهیه خورش کنگر

در نهایت نمک و آبغوره غذا را اندازه می کنیم و در کنار چلوی ایرانی و سالاد شیرازی سرو می کنیم.

 

طرز تهیه خورش کنگر با لپه:

در صورت تمایل می توانید این خورشت را با لپه و رب هم تهیه کنید . برای این کار نیاز است بعد از پخت گوشت 100 گرم لپه پخته شده را با 2 قاشق رب تفت دهید و به همراه کنگر به گوشت اضافه کنید اجازه دهید تا کاملا جا بیوفتد.

 

منبع: غذای مورد علاقه من

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه “خورش گوجه سبز”

 

 مواد لازم برای خورش گوجه سبز (آلوچه)

  • آلوچه    100 گرم

  • گوشت خورشتی    250 گرم
  • پیاز    2 عدد
  • سبزی    300 گرم
  • زعفران دم شده    1 قاشق غذا خوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و روغن    به میزان لازم

 
دستور پخت خورش گوجه سبز (آلوچه)
 

1. طرز تهیه خورشت گوجه سبز مجلسی
ابتدا آلوچه ها را شسته و آنها را پاک کنید و اجازه دهید تا خشک شوند. سبزی را هم شسته بعد از خشک شدن ساطوری کنید.
 
2. مرحله دوم
در این مرحله پیاز ها را رنده کرده و داخل قابلمه ای ریخته و با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت را به همراه فلفل، زرد چوبه اضافه می کنیم و تا جایی که رنگ گوشت عوض شود گوشت را تفت می دهیم. روی آنها آب جوشیده می ریزیم و اجازه می دهیم تا گوشت کاملا پخته شود.
 
3. مرحله سوم 
سبزی را داخل تابه ای با روغن کاملا تفت می دهیم و آماده می گذاریم.
 
4. مرحله چهارم
حالا گوشت را تست می کنیم اگر کاملا پخته شده سبزی و گوجه سبز ها را به خورشت افزوده، نمک غذا را اندازه می کنیم و اجازه می دهیم تا خورشت کم آب شود و به روغن بیفتد. حالا زعفران را اضافه می کنیم و در کنار چلوی ایرانی سرو و نوش جان کنید.

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

شیرینی پفکی مرنگ - طرز تهیه شیرینی مرنگ پفکی و ترد با همه نکات | ایران کوک

 

مواد لازم شیرینی مرنگ ساده

  • سفیده تخم مرغ ۴ عدد
  • پودر شکر ۲ لیوان
  • وانیل ۱ قاشق چای خوری
  • آب لیمو ۱ قاشق چای
  • رنگ خوراکی به میزان لازم
     

طرز تهیه شیرینی مرنگ پفکی وانیلی

 

مرحله اول: سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ را در ظرفی بریزید و باهم زن برقی بزنید تا خوب پف کند و سپس پودر شکر را اضافه کرده و هم بزنید تا سفیده فرم بگیرد و کشدار شود.

 

مرحله دوم: آماده سازی مایع شیرینی مرنگ

آب لیمو و وانیل را به ترکیب سفیده اضافه کنید و هم بزنید و همزن را کنار بگذارید. مایع شیرینی مرنگ شما آماده است. کافی است که مایع شیرینی مرنگ را در قیفی که ماسوره ی شکوفه دارد بریزید. در این مرحله اگر می خواهید شیرینی شما رنگی باشد و یا تک رنگ باشد باید مایع شیرینی را رنگی کنید و یا برای داشتن چند رنگ در قیف، ابتدا قبل از اینکه مایع را داخل قیف بریزید با کمک گوش پاک کن، گوش پاک کن را داخل رنگ زده و به دیواره ی قیف بکشید. یعنی به صورتی که چند خط بر روی دیواره ی قیف بیاندازید و سپس مایع شیرینی مرنگ را در قیف بریزید تا شیرینی شما حالت رنگی و سفید داشته باشد.

 

مرحله سوم: پخت شیرینی مرنگ

سپس فر را روشن کرده و روی حرارت ۱۵۰ درجه سانتی گراد بگذارید و در سینی فر کاغذ روغنی بگذارید. شیرینی مرنگ را با کمی فاصله در سینی فر شکوفه بزنید و به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه زمان دهید تا شیرینی مرنگ شما آماده شود و نوش جان فرمائید.

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

دستور پخت شیرینی اتابکی | سرآشپز پاپیون

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی اتابکی

  • آرد برنج ۲۵۰ گرم
  • آرد سفید ۲۵۰ گرم
  • پودر قند ۲۵۰ گرم
  • روغن جامد ۲۵۰ گرم
  • زرده تخم مرغ ۲ عدد
  • وانیل یک پنس
  • زعفران و پودر کاکائو و هل به مقدار لازم
     

طرز تهیه شیرینی اتابکی قزوینی

 

مرحله اول : مخلوط پودر قند و روغن

ابتدا در ظرفی روغن جامد و پودر قند را بریزید و خوب مخلوط کنید تا خوب به خورد هم برود (این شیرینی به همزن نیاز ندارد).

آرد ها را با هم مخلوط کنید و سه بار الک کنید.

 

مرحله دوم : اضافه کردن زرده تخم مرغ

سپس زرده تخم مرغ را به مخلوط روغن و پودر قند اضافه کنید و با همزن دستی یا قاشق کمی هم بزنید سپس مخلوط آرد را اضافه کنید و شروع کنید به ورز دادن حتما با نوک انگشت ورز بدید تا خمیر جمع شود بیش از حد ورز دادن خمیر باعث می شود روغن بیفتد و در مرحله پخت خشک شود.

 

مرحله سوم : استراحت خمیر

خمیر را به سه قسمت تقسیم کنید، یکی را ساده در نظر بگیرید و با مقداری هل ترکیب کنید به قسمت دیگر ۱ ق چای خوری زعفران اضافه کنید و به قسمت سوم ۱ تا ۲ ق غذا خوری پودر کاکائو بزنید سپس هر خمیر را در کیسه فریرز قرار بدهید و بمدت ۱۲ ساعت در محیط خنک بگذارید تا استراحت کند.

 

مرحله چهارم : کاتر زدن

خمیر را بعد از اسنراحت بین دو کیسه فریرز با وردنه به قطر نیم سانت باز کنید و با قالب مورد نظرتون کاتر بزنید.

 

مرحله پنجم : پخت شیرینی اتابکی

فر را از قبل بمدت ۱۰ دقیقه گرم کنید، کف سینی فر را مقداری چرب کرده سپس شیرینی اتابکی را داخلش میچینید و به دلخواه روش را با کنجد یا پودر پسته تزئین کنید و در فر به دمای ۱۷۰ درجه بمدت ۲۰ دقیقه قرار بدهید و بعد از خنک شدن شیرینی آن ها را از سینی جدا کنید.

منبع: دنیای شیرینی و غذا

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

خرید و قیمت حاجی بادام | ترب

 

مواد لازم برای تهیه حاجی بادام

  • پودر بادام ۱۵۰ گرم
  • پودر قند ۳۰۰ گرم
  • آرد نخودچی ۷۵ گرم
  • آرد ۱ قاشق غذا خوری
  • هل ۱ ق مربا خوری
  • جوز ۱ قاشق مربا خوری
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری
  • زرده تخم مرغ ۵ عدد
     

طرز تهیه حاجی بادام با آرد نخودچی

 

مرحله اول : هم زدن زرده
ابتدا زرده های تخم مرغ را جدا کنید و داخل کاسه همزن بریزد و پودر قند را به همراه هل و جوزهندی با مدت ۳ الی ۶ دقیقه با دور تند بزنید تا زرده ها از حالت لختگی خارج و کمی حجیم شود.


مرحله دوم : اضافه کردن آرد
حالا نوبت اضافه کردن آرد نخودچی و پودر بادام است که از قبل تهیه کردید آنها را با هم به همراه بیکینگ پودر مخلوط کنید، (بادام ها را داخل غذاساز یا آسیاب ریخته و پودر کنید) آرد نخودچی و پودر بادام را قاشق قاشق اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا جایی این کار را ادامه دهید تا خمیر حاجی بادام جمع شود کمی با نوک انگشت ورز دهید تا منسجم شود.


مرحله سوم : پخت شیرینی حاجی بادام
ابتدا فر را از قبل با دمای ۱۹۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید تا گرم شود. کف سینی فر را کاغذ روغنی انداخته و کمی چرب کرده تا شیرینی پس از سرد شدن به آن نچسبد. سپس مواد شیرینی را داخل قیف ریخته و با ماسور ساده شکل بزنید یا می توانید از حاجی بادامی ها برداشته و با دست فرم دهید و داخل سینی فر بگذارید. شیرینی حاجی بادام را بمدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در فر قرار می دهیم تا وقتی که به شیرینی ها دست می زنیم مرطوب نباشد از فر خارج کنید و ۵ دقیقه بعد که از داغی افتاد از کاغذ روغنی جدا کرده به همین راحتی شیرینی حاجی بادام ما حاضر است.

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

تولید انواع شیرینی قرابیه اعلا تبریز - قیمت خرید و فروش انواع شیرینی |  قنادیو

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی قرابیه تبریز

  • سفیده تخم مرغ 3 عدد
  • خلال بادام 150 گرم
  • شکر 200 گرم
  • وانیل 1/4 قاشق چایخوری
  • بادام، پسته و شکر برای تزیین
     

طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریزی

 

مرحله اول: بادام
بادام ها را خرد و ریز کنید. برای این کار میتوانید بادام ها را درون غذا ساز بریزید و یا در کیسه پلاستیکی ریخته و سپس بکوبید. میتوانید پودر بادام را به صورت آماده تهیه کنید.


مرحله دوم: فر
فر را در 150 درجه سانتی گراد و یا 350 درجه فارنهایت روشن کنید تا به مدت 30 دقیقه گرم شود. قبل از روشن کردن فر، سینی فر را بیرون بیاورید.


مرحله سوم: آماده سازی خمیر قرابیه
بادام ها را در ظرفی بریزید. شکر، وانیل و سفیده تخم مرغ را به آن اضافه کنید. کمی مخلوط کنید و سپس با دنده ی ریز چرخ گوشت مواد را دو مرتبه چرخ کنید.

خمیر را کمی ورز دهید. اگر احساس کردید خیلی سفت است میتوانید آن را دوباره در غذاساز بریزید و یک سفیده تخم مرغ دیگر به خمیر اضافه کنید تا نرم شود. خمیر آماده شده باید تقریبا سفید رنگ باشد.


مرحله چهارم:قیف زدن
داخل سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید. به کمک ماسوره و یا قاشق و یا اسکوپ ساز خمیر را با فاصله و با اندازه های تقریبا یکسان روی کاغذ روغنی قرار دهید.


مرحله پنجم: پسته و بادام
کمی پسته و بادام را خرد کنید. برای تزیین شیرینی مقداری پسته، بادام و در صورت تمایل مقداری شکر روی شیرینی ها بپاشید و کمی فشار دهید تا به روی خمیر بچسبند.


مرحله ششم: پخت شیرینی قرابیه تبریز
سینی را داخل فر بگذارید و اجازه دهید به مدت 20 الی 30 دقیقه شیرینی ها بپزند. مراقب باشید که شیرینی ها نسوزند. فقط کمی اطرافشان و روی آن ها طلایی رنگ شود کافی است.


مرحله هفتم: پایان کار
وقتی شیرینی های قرابیه تبریز آماده شدند آن ها را از فر خارج کنید. صبر کنید تا خنک شوند سپس از کاغذ روغنی جدا کنید. ممکن است بعضی شیرینی ها به کاغذ روغنی چسبیده باشند؛ برای جدا کردن آن ها مقداری آب به پشت کاغذ روغنی اسپری کنید. همچنین میتوانید از دستمال پارچه ای مرطوبی به جای اسپری آب استفاده کنید. سپس شیرینی را به آرامی از کاغذ روغنی جدا کنید.

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه شیرینی زبان خانگی خوشمزه با خمیر هزارلا به روش قنادی

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان

  • آرد کاملا سفید ۳۰۰ گرم یا ۲ پیمانه
  • کره ۱۵۰ گرم یا ۳/۴پیمانه
  • تخم مرغ یک عدد
  • روغن مایع یک ق غ
  • جوهر لیمو نصف ق چ
  • وانیل نصف ق چ
  • نمک یک ق چ
  • آب خنک یک فنجان

 

مواد لازم برای تهیه شربت شیرینی زبان

  • عسل ۴ ق غذا خوری
  • شکر ۱ ق غذا خوری
  • گلاب ۱ ق غذا خوری
  • آب ۴ ق غذا خوری

 

طرز تهیه شیرینی زبان خانگی به روش بازاری

 

مرحله اول : مخلوط کردن مواد

ابتدا در کاسه ای نسبتا بزرگی آرد و وانیل را ریخته و هم بزنید تا مخلوط شوند سپس وسط آرد را گود کرده. در ظرف دیگری تخم مرغ، روغن مایع، جوهر لیمو، آب و نمک را مخلوط کنید و آن را به گودی وسط آرد اضافه کنید تا خمیر صاف و یک دستی به عمل بیاید. خمیر را یک ساعت کنار گذاشته تا استراحت کند.

 

مرحله دوم :استراحت اول

خمیر را پس از استراحت روی سطح کار بیاورید و در جای مسطح کمی آرد پاشیده سپس خمیر را به قطر ۲ سانتی متر به شکل مربع پهن کنید و کره را در وسط خمیر جای دهید و چهار گوش خمیر را روی کره بکشید و با وردنه آرام آرام روی خمیر ضربه بزنید تا زمانی که کره نرم شود. سپس خمیر را به ضخامت یک سانتی متر پهن کنید و آن را شش لا تا بزنید و در جای خنک بمدت ۲۰ دقیقه بگذارید تا استراحت کند (نکته اول اینکه دقت کنید وقتی دارید خمیر را تا می کنید به سمت شکم خود تا بزنید).

 

مرحله سوم : استراحت خمیر و تهیه شربت

خمیر را دوباره پهن کنید و به قطر یک سانتی متر باز کنید ولی این بار برعکس دفعه قبل عرض خمیر را طول خمیر قرار دهید و دوباره شش لا خمیر را تا بزنید و در جای خنکی قرار دهید و باز بعد از ۲۰ دقیقه عمل دفعه گذشته را تکرار کنید و هر بار آرد اضافه روی خمیر را با برس کنار زده و ۶ بار خمیر را باز و بسته کنید. برای تهیه شربت شیرینی زبان، شکر را با آب مخلوط کرده و روی حرارت غیر مستقیم قرار می دهیم عسل را اضافه کنید هم بزنید تا دانه های شکر حل شود در انتها گلاب را افزوده و کنار می گذاریم تا شربت خنک شود.

 

مرحله چهارم : کاتر زدن خمیر هزارلا

خمیر هزارلا را به شکل مربع یا مستطیل به قطر یک الی یک و نیم سانتی متر باز کرده و دور تا دور خمیر را با چاقو اندازه نیم سانت ببرید تا هوای اضافی آن خارج شود سپس خمیر را با کمک قلمو از شربتی که در مرحله قبل تهیه کردیم روی سطح خمیر می کشیم حالا با کمک قالب مخصوص شیرینی زبان، به اندازه دلخواه شیرینی را کاتر زده و با نوک چاقو تیزی وسط خمیر به اندازه ۲ سانتی برش دهید تا خمیر پف کند (سرعت عمل در این مرحله مهم است نباید کره گرم شود و خنکی خمیر از دست برود).

 

مرحله آخر : پخت شیرینی زبان

شیرینی های کاتر زده را در سینی فر می چینیم (نکته مهم در چیدن شیرینی ها این است که اصلا بین چیدن شیرین زبان فاصله نگذارید تا در هنگام پف شیرینی ها کج نشوند و بالا بیاد) روی شیرینی زبان را به دلخواه پودر پسته یا نارگیل بریزید سپس سینی فر را در طبقه ‌وسط فر با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت ، یا ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار می دهیم تا شیرینی ها پف کرده و پخته شوند.

 

منبع: مدرسه آشپزی

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه شیرینی ساق عروس خوشمزه و مجلسی - کتاب کاله

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی ساق عروس

 

  • آرد ۲ پیمانه معادل ۳۰۰ گرم
  • پودر قند ۳ ق غذا خوری معادل ۳۰ گرم
  • روغن جامد ۲/۳ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
  • پودر هل نصف ق غذا خوری
  • گلاب ۱ ق غذا خوری مغز گردو به مقدار لازم
  • پودر قند و پودر پسته به مقدار لازم برای تزئین


طرز تهیه شیرینی ساق عروس بازاری


مرحله اول : صاف کردن روغن
برای کیفیت بیشتر شیرینی لازم است روغن جامد را صاف کنیم. برای این کار ابتدا روغن جامد را بگذارید تا ذوب شود سپس داخل ظرف شیشه ریخته و بگذارید تا خنک شود سپس کمی در یخچال گذاشته تا خودش را بگیرد.

 

مرحله دوم: هم زدن تخم مرغ
روغن صاف که درست کردید را از یخچال خارج کنید تا کمی نرم شود سپس داخل کاسه همزن ریخته و با پودر قند با دور تند همزن بزنید تا روغن کرم رنگ و حجیم تر شود سپس پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید.

 

مرحله سوم : افزودن آرد
آرد را الک کنید تا سبک شود سپس به همراه گلاب به مخلوط فوق اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر جمع شود سپس شروع به ورز دادن آن کنید خمیر را در حدی ورز بدید که اگر به آن شکل می دهید ترک نخورد سپس خمیر شیرینی ساق عروس را داخل نایلون گذاشته و بمدت ۱ ساعت بگذارید داخل یخچال تا استراحت کند.

 

مرحله چهارم : فرم دادن به شیرینی ساقه عروس
شیرینی بعد از استراحت از یخچال خارج کنید و از مواد به اندازه دلخواه بردارید و در دست پهن کنید و از گردو وسط آن گذاشته و مانند دوک به ان شکل بدید و خوب ببندید دقت کنید نباید درزی از خمیر مشخص باشد زیرا هنگام پخت شکل طاهری خوبی نخواهد داشت.

 

مرحله پنجم : پخت شیرینی ساقه عروس
فر را با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید تا گرم شود شیرینی آماده شده را داخل سینی فر بچینید و داخل فر گرم به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه قرار دهید بعد از تمام پخت آن ها را چک کنید تا کاملا پخته و مغز پخت شده باشند.بعد از پخت شیرینی ها را داخل پودر قند فراوان بغلطانید و با پودر پسته یا گل سرخ تزئین کنید.

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی حرفه ای و خوشمزه زعفرانی خانگی

 

مواد لازم نان برنجی کرمانشاهی با لیوان

  • روغن جامد صاف ۲۵۰ گرم ( ۱ لیوان فرانسوی لبریز)
  • پودر قند ۱۷۵ گرم (۱/۵ لیوان فرانسوی)
  • تخم مرغ درشت ۱ عدد
  • آرد برنج ۵۰۰ گرم
  • پودر هل ۱ ق مربا خوری
  • مخلوط آب و گلاب ۱/۲ پیمانه ( گلاب ۲ ق مربا خوری مابقی آب)
  • خرفه به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
     

طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی با لیوان

 

مرحله اول: آماده سازی مواد
روغن را حتما به صورت صاف در بیاورید بدین صورت که روغن را ذوب کرده داخل یک شیشه ریخته و اجازه دهید تا خنک شود سپس داخل یخچال بگذارید تا سفت شود. پودر قند را بهتر است با پارچه حریر الک کنید.

 

مرحله دوم: جدا سازی زرده و سفیده
ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید. سفیده تخم مرغ را با همزن برقی با سرعت تند بزنید تا کف کند سپس ادامه داده تا مانند خامه قنادی فرم گرفته شود یعنی زمانی که ظرف را برعکس می کنید نباید بریزید سپس سفیده را در یخچال قرار داده تا خنک بماند.

 

مرحله سوم:  هم زدن زرده و روغن
روغن و پودر قند را داخل کاسه ریخته و بمدت ۵ دقیقه با دور تند همزن برقی بزنید تا سبک و کرم رنگ شود سپس زرده را به همراه پودر هل به آن اضافه کنید سپس ۲ دقیقه دیگر نیز هم بزنید تا یکدست شود.

 

مرحله چهارم: تهیه خمیر نان برنجی
در ادامه سفیده را از یخچال بیرون بیاورید و به مواد فوق اضافه کنید و با لیسک هم بزنید نباید پف سفیده را بگیرید سپس آرد برنج الک شده را روی مواد ریخته و هم بزنید در انتها مخلوط آب و گلاب را بریزید تا و هم بزنید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد سپس کمی با نوک انگشت یا همان لیسک هم بزنید در این مرحله ممکن است خمیر کمی شل به نظر بیاد ( از خمیر بردارید و در دست گلوله کنید باید کاملا صاف و بدون ترک باشد).

 

مرحله پنجم: استراحت خمیر
در این مرحله می توانید مواد را به دو قسمت تقسیم کنید و به بک قسمت زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید و هم بزنید سپس روی خمیر را بپوشانید و به مدت ۲۴ ساعت در جای خشک و خنک خارج از یخچال قرار دهید تا خمیر منسجم تر شود.

 

مرحله ششم: پخت نان برنجی
بعد از گذشت ۲۴ ساعت از خمیر به اندازه گلوله های یک اندازه برداشته و در دست گرد کنید و به دلخواه با مهر نان برنجی یا ته ماسوره شکل بزنید و داخل سینی فر قرار دهید ( نیاری به چرب کردن یا کاغذ روغنی نیست ) روی شیرینی ها خرفه بپاشید و در فر از قبل گرم شده به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه در دمای ۱۷۵ درجه قرار دهید تا شیرینی پخته شود. نوش جان

 

طرز تهیه نان برنجی بدون فر
برای تهیه نان برنجی بدون فر باید ته تابه دو طرف که از قبل واشر آن را خارج کردید دو لایه کاغذ روغنی قرار دهید و به روی شعله پخش کن بگذارید تا گرم شود سپس شیرینی را روی کاغذ روغنی قرار دهید و درب تابه را بسته و به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید تا شیرینی ها پخته شود سپس وقتی کاملا سرد شد از روی کاغذ جدا کنید.

 

نکات کلیدی در تهیه نان برنجی به روش کرمانشاهی

  1. اگر روغن کرمانشاهی دارید می توانید به صورت صاف در بیاورید و استفاده کنید و یا از کره هم می توانید استفاده کنید ولی ماندگاری شیرینی کمتر می شود.
  2. گلاب را بیشتر نریزید زیرا باعث خشک شدن و ترک خوردن شیرینی می شود.
  3. در زمان استراحت آرد برنج آب را به خودش جذب می کند و کیفیت نهایی شیرینی بالا می رود.
  • arash 11