غذاهای ایرانی و خارجی

طرز تهیه و دستور پخت انواع غذاها و شیرینی های خوشمزه ایرانی و خارجی

غذاهای ایرانی و خارجی

طرز تهیه و دستور پخت انواع غذاها و شیرینی های خوشمزه ایرانی و خارجی

در این وبلاگ قصد داریم تا به شما طرز تهیه و دستور پخت انواع غذاها و شیرینی های خوشمزه ایرانی و کشورهای مختلف دنیا را آموزش دهیم.

۴۵ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

طرز تهیه مانتی ترکیه ای :: ایجیگا

 

مواد لازم برای تهیه مانتی ترکیه

  • آرد ۲ لیوان
  • نمک به میزان لازم
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • آب ۱ فنجان
  • پیاز ۲ عدد
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • روغن مایع ۱ فنجان
  • فلفل قرمزو زردچوبه به مقدار لازم
  • سیر ۲ عدد
  • ماست ساده ۱ پیاله
  • سس مایونز ۱ پیاله
  • آب برای پختن به میزان لازم
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • جعفری ۲ قاشق غذا خوری

 

طرز تهیه مانتی ترکی آبپز با گوشت چرخ کرده

مرحله اول: آماده سازی خمیر
آرد را به همراه تخم مرغ و روغن و همینطور کمی از نمک و ۲ قاشق از ماست و همینطور آب همه را باهم ترکیب کرده و خوب باهم مخلوط کنید. ورز دهید تا خمیر لطیفی به دست آید. روی خمیر را با دستمال نخی بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در جای گرم قرار دهید.

 

مرحله دوم: اماده سازی گوشت
پیاز را را رنده ریز زده و به همراه ادویه و همینطور گوشت همه را باهم داخل یک ماهی تابه بریزید و خوب به همراه کمی روغن در تابه بر روی حرارت متوسط تفت دهید. رنگ گوشت که تغییر کرد، گوجه ها را رنده کرده و مقداری از آن را به اندازه ۲ قاشق برداشته و کنار بگذارید وبقیه گوجه را در تابه به گوشت اضافه کنید. کمی دیگر هم بزنید و از روی  حرارت بردارید.

 

مرحله سوم: کار با خمیر
میز کار را کمی آرد پاشی کرده و خمیر نان آماده شده را برداشته و بر روی قسمت آرد پاشی شده بگذارید و کمی ورز دهید و با کمک وردنه خمیر را باز کنید. سپس با کمک کارد آشپزخانه، خمیر را به مربع های کوچک تقسیم کنید. و کنار بگذارید.

 

مرحله چهارم: پیچیدن خمیر مانتی
یک خمیر را برداشته و از مواد گوشتی بر روی نان بگذارید و نان را جمع کنید تا مایع گوشتی از خمیر بیرون نزند. به همین ترتیب همه ی لقمه های مانتی را به همین ترتیب بپیچید و در یک جای آردی قرار دهید.

 

مرحله پنجم: پخت مانتی
یک قابلمه را برداشته و کمی آب به همراه نمک و روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید و سپس لقمه های مانتی را در آب در حال جوش بیاندازید. به مدت ۱۵ دقیقه زمان دهید تا مانتی شما پخته شود.

 

مرحله ششم: پایان کار
ماست و سیر رنده شده را به همراه مایونز و ادویه باهم مخلوط کرده و در ظرف مورد نظر بریزید. مانتی های پخته شده را به آرامی از آب دربیاورید و در ظرف مورد نظر سرو کنید و با گوجه رنده شده و جعفری خرد شده به همراه سسی که آماده کرده اید نوش جان فرمائید.

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه آش گوجه فرنگی؛ خوشمزه‌ای از همدان

 

مواد لازم برای تهیه آش گوجه همدانی

  • سبزی پاک نکرده (نعنا، جعفری، تره) ۱ کیلو

  • برنج آشی ۱ لیوان
  • لپه ۱ لیوان
  • گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
  • نعنا داغ برای تزئین به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه برای تزئین
  • روغن مایع به میزان لازم
  • آب به میزان لازم

 

طرز تهیه آش گوجه فرنگی همدانی با لپه

 

مرحله اول: آماده سازی برنج و لپه

ابتدا برنج و لپه را شسته و در آب بریزید و زمان دهید به مدت چند ساعت خیس بخورد.

 

مرحله دوم: آماده سازی سبزی

سبزی را پاک کرده و چند بار با آب فراوان خوب بشوئید. آبکشی کرده و به صورت نه خیلی ریز و نه خیلی درشت، سبزی آشی را خرد کنید.

 

مرحله سوم: پیاز

پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه قابلمه بر روی حرارت گذاشته تا طلائی شود.

 

مرحله چهارم: گوجه فرنگی

پیاز ها که خوب طلائی رنگ شد، گوجه های رنده شده را به همراه رب گوجه و همینطور ادویه های لازم به پیاز اضافه کنید و هم بزنید.

 

مرحله پنجم: پخت حبوبات

برنج و لپه را آبکشی کرده و در قابلمه به ترکیبات آش اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد با هم زیرو رو شوند.

 

مرحله ششم: سبزی آش

بعد از مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه که مواد باهم ترکیب و پخته شد، سبزی آش را به ترکیب داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.

 

مرحله هفتم: پایان کار

بعد از ۳۰ دقیقه ی دیگر که گذشت، در صورت تمایل می توانید از گوشکوب برقی کمک بگیرید و آش را به صورت پوره در بیاورید و یکدست کنید و یا به همان صورت رنده آش گوجه فرنگی همدانی را در ظرف مورد نظر سرو کرده و با نعنا داغ تزئین کرده و نوش جان فرمائید.

 

منبع: دنیای شیرینی و غذا

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه شربت سکنجبین به همراه خواص آن در طب سنتی

 

مواد لازم برای شربت سکنجبین

  • نعنا: 1 کیلو
  • شکر: 3 کیلو
  • سرکه سفید: 1 پیمانه
  • آب : 12 لیوان

 

دستور پخت شربت سکنجبین خوشمزه خانگی

 

1. طرز تهیه شربت سکنجبین

ابتدا نعنا را شسته و زمان می دهیم تا کاملا خشک شود. سپس نعنا ها را به چهار قسمت تقسیم کرده با نخ استریل می بندیم و آماده می گذاریم.

 

2. مرحله دوم: جوشاندن شکر و آب

در این مرحله، شکر و آب را داخل قابلمه ای ریخته و خوب مخلوط می کنیم حالا نعنا های دسته شده را هم داخل آب و شکر می اندازیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا شهد بجوشد و غلیظ شود.

 

3. مرحله سوم افزودن سرکه به شربت

حالا که شهد به قوام مناسب رسیده و عصاره نعنا هم به خوبی خارج شده است سرکه را هم به شربت می افزاییم و اجازه می دهیم با سرکه هم چند جوش کوچک بزند.

 

4. مرحله آخر تهیه شربت سکنجبین

حالا اجازه می دهیم تا شربت خنک شود و بعد از صافی عبور می دهیم. داخل شیشه خشک و تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

کوفته برنجی-طرز تهیه کوفته برنجی خوشمزه(کوفته تبریزی)|ایران کوک

 

مواد لازم برای کوفته برنجی

  • گوشت    400 گرم
  • برنج    1 پیمانه
  • لپه    1/3 پیمانه
  • زرشک    1/4 پیمانه
  • پیاز داغ    1/2 پیمانه
  • تخم مرغ    2 عدد
  • رب گوجه    2 قاشق غذا خوری
  • سبزی کوفته    300 گرم
  • آلو    100 گرم
  • روغن    به میزان لازم
  • نمک و زردچوبه    به میزان لازم

 

دستور پخت کوفته برنجی

 

1. طرز تهیه کوفته برنجی ایرانی

لپه ها را 24 ساعت قبل از پخت خیس کرده و بعد از گذشت این زمان لپه ها را داخل آب به مدت 2 ساعت بپزید و آماده بگذارید.


2. مرحله دوم تهیه کوفته برنجی

برنج را شسته به مدت 2 ساعت آنها را خیس کنید و بعد داخل قابلمه آب جوش ریخته و بعد از 50 دقیقه برنج را آبکش کرده و آماده بگذارید.

 

3. مرحله سوم تهیه کوفته برنجی

سبزی ها را داخل تابه ای ریخته به همراه کمی روغن تفت دهید تا رطوبت سبزی گرفته شود. آلو ها را هم شسته و به مدت 2 ساعت در آب بخیسانید.

 

4. مرحله چهارم تهیه کوفته برنجی

داخل قابلمه بزرگ و مناسبی روغن ریخته و رب را به همراه نمک، فلفل، زردچوبه ریخته و تا جایی که رنگ رب آزاد شود آنها را تقت داده، سپس نیمی از پیاز داغ و 8 لیوان آب جوشیده به آن می افزاییم و اجازه می دهیم تا با شعله ملایم بجوشد.

 

5. مرحله پنجم تهیه کوفته برنجی سفید

حال گوشت، نمک، فلفل، زردچوبه و باقیمانده پیاز داغ را با هم ورز می دهیم سپس لپه، سبزی، و برنج را افزوده و تا جایی که می توانید مواد را ورز دهید تا حالت چسبنده پیدا کند. حالا از مواد به اندازه یک پرتقال برداشته و با سلیقه خود داخل آن را با آلو، پیاز داغ، زرشک و در صورت تمایل گردو پر کنید و روی حفره را ببندید داخل دست به آن ضربه وارد کنید تا ترک و هوایی اگر وجود دارد از بین برود.

 

6. مرحله ششم کوفته برنجی

کوفته ها را داخل سسی که در حال جوش است دانه دانه اضافه کنید. اگر سس از جوش افتاد اجازه دهید تا دوباره بجوشد و بعد باقی کوفته ها را اضافه کنید.

 

7. مرحله هفتم تهیه کوفته برنجی

بعد از گذشت ده دقیقه از وارد کردن کوفته ها به سس درب ظرف را می بندیم و حدود 50 دقیقه اجازه می دهیم تا کوفته ها مغز پخت شده و سس غذا غلیظ شود حالا کوفته ها را داخل ظرف مناسبی ریخته و در کنار نان سنگک و سبزی خوردن تازه نوش جان کنید.

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه شامی لپه خوشمزه و مجلسی به روش اصیل شمالی

 

مواد لازم برای شامی لپه

  • گوشت گوسفند بدون چربی500 گرم
  • لپه500 گرم
  • پیاز1 عدد
  • تخم مرغ4 عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان لازم
  • روغنبه میزان لازم
  • زعفران دم شدهبه میزان لازم

 

دستور پخت شامی لپه

 

1. طرز تهیه شامی لپه (شامی پوک)

ابتدا لپه را به همراه 2 لیوان آب اجازه دهید تا کاملا پخته و نرم شود.

 

2. مرحله دوم: پختن گوشت شامی

گوشت را به همراه پیاز، فلفل و زرد چوبه بپزید تا جایی که کاملا لطیف و نرم شود.

 

3. مرحله سوم: آماده سازی گوشت و لپه

لپه را داخل غذا ساز ریخته کاملا پوره کنید (از گوشت کوب هم می توانید برای این کار استفاده کنید) گوشت را با دست کاملا ریش ریش کنید تا به شکل گوشت داخل حلیم در آید.

 

4. مرحله چهارم: آماده سازی مواد شامی لپه

داخل کاسه مناسبی تخم مرغ ها را ریخته و به آن نمک، فلفل، زعفران بیفزایید و خوب مخلوط کنید تا از حالت لختگی خارج شود. حالا گوشت و لپه را به تخم مرغ افزوده و کاملا مخلوط کنید و ورز دهید تا به قوام کافی برسد.

 

5. مرحله پنجم: سرخ کردن شامی لپه

از مواد شامی به اندازه یک نارنگی جدا کرده و بین دو دست گرد کنید کمی فشار آورید به سطح مواد و بعد وسط آن را حفره ای ایجاد کرده و داخل روغن داغ شده سرخ کنید.

 

6. مرحله آخر: سرو شامی لپه

دو سمت شامی ها که خوب سرخ شدند از داخل روغن خارج کرده روی دستمال روغن گیر قرار دهید. حالا شامی پوک ما آماده است. آن در ظرف سرو زیبایی ریخته با سبزی خوردن تزئین کرده و نوش جان کنید.

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

رولت مرغ دستور توسط fatemehsotoudeh - کوکپد

 

مواد لازم برای رولت مرغ
سینه مرغ 1 عدد
پیاز رنده شده 1 عدد
قارچ 6 عدد
پنیر پیتزا 100 گرم
سیر 1 حبه
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل و آویشن به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن به میزان لازم

 

دستور پخت رولت مرغ

 

1. طرز تهیه رولت مرغ چرخ کرده
ابتدا مرغ ها را 2 بار چرخ کرده و یا داخل غذا ساز بریزید تا به شکل خمیری در بیاید.

 

مرحله دوم2
حالا پیاز آب گرفته را به همراه سیر رنده شده و ادویه به مرغ افزوده و کاملا ورز می دهیم تا یک خمیر چسبنده و سفت داشته باشیم.

 

3. مرحله سوم تهیه رولت مرغ
حالا قارچ ها را داخل تابه ای ریخته و بدون روغن تفت می دهیم تا سبک شده و آب آن تبخیر شود.

 

4. مرحله چهارم
یک پلاستیک فریزر روی میز کار پهن کرده کمی چرب می کنیم حالا مرغ را روی آن ریخته و به شکل مستطیل پهن می کنیم و از ترکیب قارچ و پنیر پیتزا روی مرغ ریخته و از یک سمت به کمک پلاستیک رول می کنیم سر و ته آن را بسته و به مدت 1 ساعت در یخچال قرار می دهیم.

 

5. مرحله پنجم
داخل تابه مناسبی روغن ریخته و رولت را به کمک پلاستیک به داخل تابه انتقال داده و اجازه می دهیم تا دور تا دور رولت کاملا پخته شود. حالا داخل تابه کوچکی روغن ریخته روی حرارت می گذاریم گرم که شد رب را داخل روغن تفت می دهیم تا رنگ رب آزاد شود سپس ادویه زده و بعد این سس را روی رولت ریخته درب ظرف را می گذاریم تا کاملا پخته شود.

 

6. مرحله آخر پخت رولت مرغ
حالا رولت آماده شده را برش داده و به صورت مورب داخل ظرف سرو گذاشته و نوش جان کنید.

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه شیرینی نارگیلی خانگی با نکات خوشمزه شدن شیرینی نارگیلی

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی نارگیلی با پیمانه

  • پودر نارگیل چرب ۱۵۰ گرم ( ۱ لیوان سر صاف + ۱ لیوان یک بند انگشت خالی )

  • سفیده تخم مرغ ۱۵۰ گرم ( حدود ۵ عدد )
  • روغن مایع ۹۰ گرم (حدود نصف لیوان)
  • شکر ۳۰۰ گرم ( ۱ + ۱/۳ پیمانه )
  • وانیل ۱/۸ ق چای خوری
  • آبلیمو ۱٫۵ ق چای خوری

 

طرز تهیه شیرینی نارگیلی خانگی پفکی و بازاری

 

مرحله اول ( چرخ کردن مواد )

شکر و پودر نارگیل و نصف بیشتر سفیده و نصف بیشتر روغن را باهم در ظرفی مخلوط کنید و از چرخ گوشت رد کنید تا یکدست شود اگر چرخ گوشت نداشتید از غذاساز استفاده کنید بدین صورت که اول شکر و پودر نارگیل را داخل غذاساز ریخته و چند پالس بزنید تا ریز شود سپس روغن مایع سفیده را اضافه کنید و چند پالس زده تا مواد ریز و یکدست شوند.

 

مرحله دوم ( داغ زدن )

مواد را در ظرفی ریخته و روی بخار آب قرار داده (روش بن ماری ) و مدام به صورت دورانی هم بزنید تا کمی گرم شود. ظرف را از روی حرارت بردارید سپس باقی مانده سفیده و روغن مایع و وانیل و در آخر آبلیمو را اضافه کنید و دوباره مواد را روی بخار آب قرار داده و مدام و سریع هم بزنید. مراقب باشید مواد نباید قل بخورد زیرا شیرینی براق نمی شود. مواد روی شیرینی کم کم لعاب می اندازد و به غلظت فرنی می رسد وقتی به این حالت رسید انگشت خود را داخل مواد زده شکر باید کاملا ذوب شده باشد و دانه های شکر احساس نشود در این مرحله داغ زدن تمام می شود.

 

مرحله سوم ( پخت )

مواد را از روی حرارت برداشته و به ظرف دیگر منتقل کنید تا کاملا خنک شود ( به هیچ عنوان برای خنک شدن از یخچال استفاده نکنید). فر را در دمای ۱۸۰ درجه روشن کرده و بمدت ۱۰ دقیقه می گذاریم تا گرم شود، سپس داخل سینی فر کاغذ روغنی انداخته و کمی چرب کنید و با جسمی گرد روی کاغذ روغنی دایره های یک اندازه کشیده تا شیرینی هایی یک شکل و یک سایز داشته باشید (می توان چشمی هم مواد را ریخت) مواد شیرینی را داخل قیف ریخته و سر آن را قیچی کنید (نیاز به ماسور نیست) و با فاصله از هم روی دایره بریزید و در آخر نوک انگشت خود را چرب کرده و قسمت قله ای روی شیرینی صاف کنید سپس ۱۰ دقیقه با حرارت ۲۰۰ درجه بپزید و بعد از ان حرارت روی ۱۷۵ درجه قرار داده و ۱۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا شیرینی پف کند و ترک دار شود سپس از فر خارج کرده صبر کنید تا خنک شود سپس از کاغذ روغنی را جدا کرده و میل نمایید.

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه آش ماست شیرازی

 

مواد لازم برای آش ماست

  • ماست1 کیلو گرم
  • برنج500 گرم
  • گوشت گردن بدون استخوان500 گرم
  • شوید تازه500 گرم
  • پیاز داغ100 گرم
  • لپه1/2 پیمانه
  • نعنا داغ5 قاشق غذا خوری
  • نمک، فلفلبه میزان لازم

 

دستور پخت آش ماست

 

 

1. طرز تهیه آش ماست شیرازی

گوشت را به همراه یک سوم مقدار پیاز داغ و آب جوش می گذاریم تا کاملا پخته شود. بعد از اینکه پخته شد از داخل عصاره خارج کرده و گوشت را کاملا ریش ریش می کنیم.

 

2. مرحله دوم: پخت لپه و برنج

لپه و برنج را شسته داخل عصاره گوشت ریخته و با مقداری پیاز داغ اجازه می دهیم تا کاملا پخته شوند.

 

3. مرحله سوم: افزودن ماست و سبزی به آش

حالا گوشت ریش ریش شده، ماست، شوید خرد شده و خلال پوست پرتقال (در صورت تمایل) را به آش افزوده و اجازه می دهیم تا حدود 90 دقیقه باهم روی حرارت ملایم غل بخورند و آش جا افتاده شود.

 

4. مرحله آخر افزودن پیاز داغ و سرو آش ماست
در اواخر پخت کمی پیاز داغ به آش ماست افزوده نمک و فلفل آش را اندازه می کنیم داخل ظرف زیبایی ریخته و با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کرده و سرو می نماییم نوش جان.

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه حلوا زنجبیلی تبریز

 

مواد لازم برای حلوا زنجبیلی

  • آرد گندم 1 پیمانه
  • پودر قند 1/2 پیمانه
  • پودر گردو 1/2 پیمانه
  • روغن جامد 200 گرم
  • پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
  • پودر زنجبیل 1 قاشق غذا خوری


دستور پخت حلوا زنجبیلی

 

1. طرز تهیه حلوای زنجبیلی تبریزی

آرد گندم را 2 مرتبه الک کرده و داخل قابلمه مناسبی ریخته و با حرارت ملایم به قدری تفت می دهیم تا بوی خامی آرد از بین برود.

 

2. مرحله دوم: تفت دادن آرد و روغن

داخل تابه مناسبی روغن را ریخته و اجازه می دهیم تا کاملا به حالت مایع تبدیل شود. حالا آرد تفت داده شده را به روغن می افزاییم و روی حرارت تفت می دهیم تا آرد و روغن کاملا به رنگ طلایی در آید.

 

3. مرحله سوم: افزودن پودر قند

حالا پودر قند، پودر هل و زنجبیل را روی آرد در حال تفت خوردن الک می کنیم و خوب با هم مخلوط می کنیم و از روی حرارت برمی داریم.

 

4. مرحله چهارم: تزئین حلوا با گردو

داخل ظرف چهار گوشی کاغذ روغنی انداخته و مواد را به همان حالت گرم داخل ظرف ریخته و با یک قاشق مواد را کاملا فشرده و سطح مواد را صاف می کنیم و روی حلوا را با پودر گردو تزئین می کنیم.

 

5. مرحله آخر: سرو حلوا زنجبیلی

بعد از گذشت 30 دقیقه که حلوا کاملا سرد شد آن را با کاتر یا چاقو به شکل دلخواه برش داده و در سرو چیده و نوش جان کنید.

  • arash 11
  • ۰
  • ۰

آموزش پخت کیک یک تخم مرغی

 

مواد لازم برای تهیه کیک یک تخم مرغی

  • تخم مرغ    1 عدد

  • شکر    3/4 پیمانه
  • شیر    1 پیمانه
  • روغن مایع    1/4 پیمانه
  • آرد    1 پیمانه + 1/2 پیمانه
  • وانیل    1/4 ق چای خوری
  • بیکینگ پودر    1 ق چای خوری

 

طرز تهیه کیک تخم مرغی پف دار با فر
 

مرحله اول ( آماده سازی )

فر را به دمای 180 درجه گرم کنید.

همه مواد را از یخچال خارج کنید تا هم دمای محیط شوند.

آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و سه بار الک کنید.

 

مرحله دوم ( هم زدن تخم مرغ )

تخم مرغ را به همراه وانیل و شکر با دور تند همزن بزنید تا کشدار و رنگش کرم شود.

 

مرحله سوم ( اضافه کردن شیر و روغن )

سپس شیر و روغن را اضافه کنید و با افزودن هر کدام 1 دقیقه هم بزنید.

 

مرحله چهارم ( فولد کردن مواد )

آرد طی سه مرحله روی مواد کیک الک کنید و با لیسک خوب فولد کنید. این مرحله را به آرامی انجام داده وگرنه کیفیت نهایی کیک کم شده و کیک خوب پف نمی کند.

 

مرحله پنجم ( پخت کیک )

در این مرحله با توجه به اینکه اگر برای دسر و یا چیز کیک می خواهید قالبی به قطر 18 یا 20 سانتی انتخاب کنید و اگر تنها می خواهید سرو کنید از قالب کوچک تر استفاده کنید. کف قالب را کاغذ روغنی انداخته مایع کیک را روی آن می ریزیم و سه بار به سطح می کوبیم تا هوای اضافی آن گرفته شود. سپس داخل فر بمدت 40 دقیقه قرار داده ( میزان زمان پخت به قالب بستگی دارد 30 دقیقه از زمان پخت گذشت کیک را با خلال دندان چک کنید ) و در آخر 1 دقیقه گریل را روشن کرده تا سطح کیک طلایی شود.

  • arash 11